Vogelgeluiden

Sinds oude tijden is muziek geïnspireerd door de fascinerende geluiden van de natuur. Als een plezierige manier om van Thumpy te genieten, spelen we Vogelgeluiden: we imiteren de geluiden van verschillende vogels op de Thumpy fluit met de onderstaande Vogelgeluid-speler. Er zijn 16 verschillende vogels met hun geluiden. Voor elke vogel zie je de naam, een foto en wat symbolen:

...= een of meer Thumpy-noten en speelinstructies
- = het volgnummer van de vogel
- = knop om naar de volgende of vorige vogel te gaan
= knop om het vogelgeluid af te spelen (in groen)
= knop om het imitatiegeluid op Thumpy af te spelen (in groen)

Vogelgeluid-speler

Nu ga je zelf het vogelgeluid imiteren op je Thumpy. Luister goed naar het de klank en expressie van elk vogelgeluid en speel je eigen imitatie. Gebruik de instructies, zoals ze bij ieder vogelgeluid staan. De Thumpy 'vingerzetting' wordt aangegeven met een speciale muzieknoot, die hierna wordt uitgelegd.

De Thumpy-Noot

De speciale Thumpy-noot is verdeeld in twee helften. De linker helft geeft het linker uiteinde van de fluit weer en de rechter helft van de noot het rechter uiteinde. Als een helft wit is is het betreffende uiteinde open. Als een helft zwart is moet het uiteinde worden afgesloten met de duim. Als een noothelft een beetje zwart is wordt het betreffende gat gedeeltelijk afgesloten. Bekijk de voorbeelden hieronder:

notehead-OO = open-open

notehead-OX = open-dicht

notehead-XX = dicht-dicht

notehead-XO = dicht-open

notehead-XP = dicht-gedeeltelijk dicht

notehead-PP = gedeeltelijk dicht aan beide zijden